събота, 13 август 2016 г.

Голяма фокача





Продукти:

610 гр. брашно
10 гр. сол
1 пакетче суха мая -7 гр.
5 с.л. зехтин
500 мл. вода на стайна температура

Още:

Меко масло + пасирана скилидка чесън

Олио
Маслини
Чушки нарязани на ситно
Домати нарязано на ситно / с издълбана вътрешност, за да не пусне вода/
Кашкавал
Сирене
Подправки
и др.

Приготвяне:

В пресятото брашно добавете сол, суха мая, зехтин и вода. Замесете много меко и лепящо тесто. Оставете го в топла фурна да втаса.
Втасалото тесто оформяте на тънка кора, в тавата на фурната с хартия, като си топите ръцете в олио. Покрийте и оставете тестото 10 мин. През това време може да  нарежете продуктите на ситно.
С натопени пръсти в олио леко притискате по тесто. Сложете нарязаните продукти и поръсете тесто с много малко олио. Печете в загряна фурна на 220 градуса до готовност. Веднага след изваждане от фурната, намажете фокачата със смес от масло и пасиран чесън.

Заповядайте в кулинарната група.
 https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



















Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...