събота, 10 септември 2016 г.

Гевреци






Продукти:

400 мл. топла вода
1 кубче прясна мая 42 гр.
3 с.л. захар
200 мл. олио
800 гр. брашно
1 с.л. сол

Още:

вода
сусам

Приготвяне:

В топла вода разтворете мая и захар. Без да шупва добавете олио и смесено брашно със сол. Замесете меко тесто. Веднага разделете тестото на 22 топчета, всяко 65 гр. Покрийте ги с чиста кърпа и оставете да почиват 15 мин.
Включване на фурната на 200 градуса!
От всяко топче правите фитил, 33 см. Сплитат се два по два, като на всяко се събират краищата и се прищипват хубаво. Всеки геврек се топи в хладна вода и овалва в сусам. Редят се в тава с хартия. Без да втасват печем, в загряна фурна до готовност.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

















5 коментара:

  1. Правилно ли разбрах: излизат 11 броя гевреци от дозата продукти, описани най-отпред на рецептата?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, правилно сте разбрали. 22 топчета на фитили, се сплитат два по два и се получават 11 геврека.

      Изтриване
  2. А без сусам дали ще се получат?

    ОтговорИзтриване
  3. Може ли вместо вода да използваме мляко

    ОтговорИзтриване
  4. Хладна вода е студена,а не хладка нали?

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...