неделя, 25 септември 2016 г.

" Ледена торта "







Продукти за блат:

6 яйца
6 с.л. захар
1 пакетче ванилова захар
3 с.л. олио
2 с.л. какао
150 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер

За крем:

1.100 л. прясно мляко
3 пакетчета ванилов пудинг /всяко 40 гр./
2 пакетчета ванилов захар
10 с.л захар /равни/
1 с.л. нишесте /с връх/

200 гр. меко масло+1 пакетче ванилова захар

Още:

100 гр. захар+200 мл. вода

150 гр. шоколад за готвене+3 с.л. олио

Приготвяне:

Разбийте яйца със захар и ванилова захар. Добавете олио и смесено брашно с какао и бакпулвер. Получената смес сипете във форма за торта 22-24 см.,на дъното с хартия за печене и стени намазани с масло. Печете блата в загряна фурна на 180 градуса около 20 мин. Готовият блат оставете да изстива.
Докато печете блата направете сиропа за сиропиране и крема за тортата.
Сложете на котлона захар и вода. Варете 5 мин. след завиране. Оставете да изстива.
Сложете на котлона 900 мл. прясно мляко. В останалите 200 мл. разтворете пудинг, нишесте, захар и ванилова захар. След завиране на прясното мляко изсипвате пудинговата смес и варете само до завиране. Готовият крем се покрива със стреч фолио и оставя да изстива. Охладеният крем се смесва с разбито масло с пакетче ванилова захар. Разбийте с миксер до получаване на пухкав крем.
Охладеният блат разрежете на 3 части.
Във формата за торта сложете една част от блата. Сиропира се с охладеният захарен сироп, като се използва четка за равномерно нанасяне. Добавете 1/3 от крема. Повторете още два пъти, до изчерпване на продуктите, като завършите с крем. Оставете тортата в хладилник да се стегне. Декорация по желание с разтопен шоколад с олио.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/






























4 коментара:

  1. Zdravei,Vanja!
    Imam edin vapros..kakva e proporziata zahar i vanilin vav vanilovata zahar,kojato polzva6?Tuk ne prodavat v magazinite...v Italia.
    BLAGODARJA predvaritelno :-:-)
    Tvoja fenka...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, не мога да ти кажа, аз я купувам в пакетчета. Може да ползваш и само ванилия или друга есенция по твой вкус. Поздрав.

      Изтриване
  2. Здравей Ваня
    Моя въпрос е ако нямам ванилов пудинг може ли домашен крем да използвам или ... твоя съвет ? Благодаря ти предварително

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз лично не съм пробвала, но крема трябва да има тази гъстота, за да може да се реже тортата.

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...