събота, 1 октомври 2016 г.

Бутер питки с плънка






Продукти:

430-450 гр. брашно
1/2 кубче прясна мая
200 мл. прясно мляко
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
100 гр. масло от хладилника
40 гр. кашкавал /колкото кубче мая
1 яйце

За плънка:

80 гр. кашкавал
80 гр. колбас /шунка, бекон и др./
риган или подправка на вкус

Още:

1 яйце за намазване
40 гр. масло

Приготвяне:

В топло прясно мляко разтворете мая, захар и 2 с.л. от брашното. Оставете да шупне.
В останалото пресято брашно добавете сол, яйце, едро настърган кашкавал, кубчета нарязано масло и шупналата мая. Замесете меко тесто. Оставете в топла фурна да втаса.
Втасалото тесто разделете на равни части от 40-45 гр. Оформете топчета. Всяко топче притискате с ръка да се разшири. В средата слагате по-малко плънка от ситно нарязан кашкавал и колбас с подправка на вкус. Затваряте тестото така, че да не изтича при печене. Редите готовите топчета в тава 26 см. намазана с олио, или покрита с хартия за печене. Оставете да втаса. След това намажете с леко разбито яйце и сложете на места нарязано масло на кубчета. Печете в загряна фурна на 180 градуса, до златисто.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


























извор-Теофания

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...