понеделник, 17 октомври 2016 г.

Хрус,хрус






Продукти:

500 гр. брашно
1 пакетче суха мая 7 гр.
250 мл. вода
100 мл. олио
подправки по ваш вкус-чубрица, сух чесън, червен пипер, риган, подправка за барбекю, сусам и др.
сол на вкус

Приготвяне:

Смесете брашно с желаните от вас подправки, мая и разбъркайте. Добавете смесена вода с олио и замесете средно, твърдо тесто. Веднага го разделете на няколко части и правете тънки фитили колкото малкото пръстче. Режете малки парченца с чиста кухненска ножица, директно в тавата на фурната, с хартия за печене. Леко с ръка ги разпределете равномерно в тавата и ги поръсете със сол на вкус. Веднага печете на 200 градуса до златисто. След запичане, от време на време се разбъркват.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

















извор http://nastinipeksimeti.blogspot.co.at/2011/10/kviki-gric-slane-zanimancije.html

3 коментара:

  1. маята кога се слага

    ОтговорИзтриване
  2. могат ли да се направят с пълнозърнесто или друг вид брашно

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...