неделя, 30 октомври 2016 г.

Туршия с морска сол





























Продукти:

8 кг. зеленчуци / чушки, моркови, зеле, карфиол и др./
1 връзка магданоз и 1 връзка целина целина
чер пипер на зърна

За саламура /ч.ч от 200 мл./

9 ч.ч. вода
1 ч.ч. морска сол
5 ч.ч. захар
4 ч.ч. оцет /6 % винен/

На буркан  тип" Омния " по 1 аспирин

Приготвяне:

Смесете нарязани на колелца моркови, карфиол на розички, ситно нарязано прясно зеле, чер пипер на зърна и  нарязана на едро връзка с магданоз и целина.
В съд на котлона смесете вода, захар, оцет и сол. Варете сместа до завиране. С тази заварена смес се заливат зеленчуците и се оставят да престоят два часа, като от време на време се разбърква. След два часа се пълнят бурканите само със зеленчуци, като се притискат за да се събере повече в буркана. Сложете и един аспирин във всеки буркан. Останалата саламура отново се заварява и я сипваме във всеки буркан до гърлото. Затворете бурканите с капачки и ги обърнете с капачките на долу. Покрийте с дебело одеало и оставете да изстинат.

От тази доза излизат 9 буркана тип " Омния ".

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


















3 коментара:

  1. След колко време може да се консумира?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На другият ден е вече готова за консумиране. Поздрав.

      Изтриване
  2. Голям специалист си,всичките ти рецепти са изключително точни и добре обяснени!Благодарим за труда ти!!!Аз намалих дозата на захарта,и добавих малко мед-е няма по-хубава туршия!!!Поздрави!!!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...