петък, 11 ноември 2016 г.

Сладкиш " Фигаро "






Продукти:

5 жълтъка
100 гр. захар
100 мл. олио
50 мл. прясно мляко
150 гр. брашно
1/2 пакетче бакпулвер+ 1/2 с.л. оцет
100 гр. едро нарязани ядки / орехи, лешници, бадеми/

Още:

5 белтъка + 100 гр. захар

сладко или мармалад от кайсии

какао за поръсване

Приготвяне:

Включете фурната на 180 градуса.
Разбийте жълтъци със захар до побеляване. Добавете олио, прясно мляко, брашно и на края смесен бакпулвер с оцет. След всяко добавяне разбивайте с миксер. Получената смес сипете в тава 22-25 см. с хартия. Разпределете сместа равномерно по хартията и поръсете с ядки. Печете около 20 мин. През това време разбийте белтъци със захар до получаване на пухкав сняг. Извадете сладкиша от фурната и намажете обилно с мармалад. Върху мармалада нанесете разбитите белтъци. Аз съм използвала шприц, но не е задължително. Върнете сладкиша във фурната за още 15-20 мин, но я намалете на 150 градуса. Готовият сладкиш охладете и поръсете с какао през цедка.

Заповядайте  в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/





















извор-http://miremirc.ro/2013/03/14/prajitura-figaro/

1 коментар:

  1. Много е хубав този сладкиш Ваня,правих го преди няколко дни, след като намерих рецептата/ но твоята,но е такава/. Колегите ми бяха във възторг :)

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...