събота, 12 ноември 2016 г.

Шприц сладки или Виенски сладки с шоколадова глазура





Продукти:

175 гр. меко масло
70 гр. пудра захар
1 пакетче ванилова захар / ванилова есенция/
30 гр. белтък /1 белтък от средно, голямо яйце/
200 гр. брашно
щипка сол

Още:

100 черен шоколад + 3 с.л. олио

Приготвяне:

Включете фурната на 160 градуса.
Разбийте меко масло с пудра захар и ванилова захар. Добавете белтък и отново разбийте с миксер. Към получената смес добавете брашно смесено с щипка сол. Разбъркайте с ръка или шпатула. Получената смес сложете в шприц и шприцовайте желаните от вас форми, в тава с хартия. Печете около 12-15 мин. Сладките трябва да останат бели! Охладените сладки топете в разтопен черен шоколад с олио.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/












1 коментар:

  1. А дали ще може маслото да се замести със свинска мас?

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...