неделя, 13 ноември 2016 г.

Най-вкусната картофена манджа





Продукти:

2 големи глави лук
3 моркова
около 1 кг. картофи
1 с.л. едро смляна лютеница с връх
1 с.л.  брашно с връх
1 с.л. червен пипер с връх
топла вода

сол
чер пипер
5-6 с.л. олио

80 мл. прясно мляко

Приготвяне:

В тенджера на бавен огън с 5-6 с.л олио, запържете ситно нарязан лук, моркови и малко сол. Добавете едро нарязани картофи и тях запържете. Добавете лютеница, червен пипер и брашно. Разбъркайте и налейте топла вода, толкова колкото да покрие картофите. Добавете и сол и чер пипер на вкус. Варете на бавен огън до омекване на картофите, като от време на време разбърквате. Изгасете котлона и добавете прясно мляко, което предварително сте затоплили. Сервирайте със ситно нарязан магданоз.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/




















2 коментара:

  1. Обожавам картофена манджа, а твоята изглежда невероятно.

    ОтговорИзтриване
  2. Правя я с домати и без мляко,става много вкусна слагам и щипка чубрица.Следващият път ще опитам и този вариант.

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...