неделя, 11 декември 2016 г.

" Джобчета "





Продукти:

150 мл. топла вода
150 мл. прясно мляко
1 суха мая
1 ч.л. захар
150 мл. олио
1 белтък
650 гр. брашно
1 ч.л. сол

Още:

1 жълтък + 1 с.л. прясно мляко за намазване

Приготвяне:

 В топло прясно мляко добавете вода, мая и захар. Разбъркайте и добавете олио, леко разбит белтък и постепенно смесено брашно със сол. Замесете много меко тесто. Не добавяйте повече от 650 гр. брашно. Намажете тестото с много малко олио, покрийте с чиста кърпа и оставете в топла фурна да втаса.
Втасалото тесто разделете на топчета, колкото по-голям орех. Сипете си в купичка малко олио. Всяко топче намазвате с олио и разширявате с върха на пръстите, в кръг на тъка кора, около 20 см. Намазвате с олио и прегъвате на две. Отново намазвате и прегъвате още веднъж. Редите в тава с хартия. Покрийте и оставете до загряване на фурната на 200 градуса.
Намажете със смесен жълтък с прясно мляко. По желание поръсете със сусам. Печете до златисто.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


















4 коментара:

  1. Ваня,много искам да направя содена питка и колкото и пъти да съм се захващала,резултата е провал.Понеже сега е пости,ще се радвам ако споделиш рецепта за успешна питка.Желая ти щастлив ден,пълен с усмивки и много вдъхновение!

    ОтговорИзтриване
  2. Плънката след като са опечени ли я слагате или при прегъването на кората? ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Вили великова7 януари 2017 г., 22:44

    Цялото олио ли слагаме в тестото -150 гр.?

    ОтговорИзтриване
  4. от: Моника
    Страхотна рецепта. Семейството ми е възхитено :)
    Поздравления, Ваня, за хубавите рецепти.

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...