събота, 11 февруари 2017 г.

Сладкиш от стария тефтер






Продукти:

5 яйца
200 гр. захар
1 ванилия
180 мл. олио
180 гр. кисело мляко
350 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер

Още:

400 гр. мармалад или сладко по ваш вкус

пудра захар за поръсване

Приготвяне:

Включете фурната на 200 градуса.
Разбийте яйца със захар и ванилия до побеляване.
Добавете олио, кисело мляко и разбъркайте. Към получената смес добавете пресято брашно, смесено с бакпулвер. Половината от получената смес сипете в тава 35-24 см., намазана с олио и посипана с брашно. Печете в загрятата фурна 10 мин., или до кафеникава коричка. Извадете от фурната и намажете блата с мармалад. Върху мармалада, сипете втората част от пандишпановата смес и върнете във фурната, за още 10-15 мин. Охладете сладкиша и посипете с пудра захар.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/















3 коментара:

  1. Много любим сладкиш, а твоят се е получил неустоим. Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте Ваня,
    Първо благодаря за рецептите, които чета и правя по възможност.
    Този ми е един от любимите сладкиши, предвид възрастта ми. Само, че моята рецепта е малко по-различна. Блатовете приготвям отделно. Ето и съдържанието: 1 яйце, 7с.л захар, 7с.л олио, 7с.л кисело мляко, 7с.л брашно, 1 ванилия и 1/2ч.л сода бикарбонат. Приготовлението е същото, като накрая намазвам сладкиша с масло. Остава пресен за няколко дни.
    Желая Ви здраве и още успехи в кулинарията.

    ОтговорИзтриване
  3. Направих го и стана много вкусен.Благодаря за рецептата...само начина на рязане на сладкиша не зная как става..

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...