неделя, 5 февруари 2017 г.

Бързи панцероти с нутела





Продукти:

300 гр. брашно
щипка сол
1 пакетче бакпулвер
2 с.л. захар
3 с.л. олио
1 яйце
125 мл. прясно мляко
1 пакетче ванилова захар

Още:

нутела / мармалад

1 белтък

100 гр. захар + 1 пакетче ванилова захар

Приготвяне:

В пресято брашно добавете щипка сол и  бакпулвер.
В прясно мляко добавете, захар , яйце, ванилова захар и олио. Разбъркайте и получената смес сипете в пресятото брашно. Замесете тесто. Веднага разделете тестото на 9 равни части, всяка 60 гр. Оформете топчета. Всяко разточвате на тънка и кръгла кора. В средата сложете 1 ч.л. нудела. Краищата намажете с леко разбит белтък. Прихлупете на две и с върха на пръстите притискайте по края. Веднага пържете в олио на средна температура. Още топли, овалвайте в смесена захар с ванилова захар.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/




















1 коментар:

  1. Страхотна рецепта! Браво! Често правя вашите рецепти и винаги стават много сполучливи.

    ОтговорИзтриване