сряда, 8 март 2017 г.

Баница със спанак и сирене





С ефект на домашно точена баница!

Продукти:

500 гр. кори за баница / Фамилия/

3 яйца
200 гр. кисело мляко
1 ч.ч. олио /чаша 200 мл./
1 ч.ч. газирана вода
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол /зависи от сиренето или на вкус/
1 пакетче бакпулвер

 Още:

300 гр. спанак /бланширан или замразен/
200 гр. сирене

Приготвяне:

Нарежете на ситно спанак и смесете, със ситно натрошено сирене.
В съд смесете яйца, кисело мляко, олио, газирана вода, брашно, бакпулвер и сол. Разбъркайте с бъркалка. От получената смес вземете 3 с.л. и добавете към сместа от сирене и спанак. Разбъркайте.
Вземете една кора и я намажете с 2 с.л от сместа. Върху нея сложете втора кора и нея намажете. От широката част към вас, сложете от сместа със сирене и спанак. Прихлупете двата края странично и завийте на руло. Редете в тава 36- 25 см., с хартия на дъното. По същият начин направете и останалите кори. С останалата смес намажете баницата отгоре. Печете в загряна фурна на 200 градуса до златисто.

Замразеният спанак, размразете и хубаво изцедете!

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/






















извор Дана Дробняк

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...