понеделник, 13 март 2017 г.

Yayla çorba / Турска кухня /





Продукти:

1 л. вода /пилешки бульон/
80 гр. ориз
1 яйце
1 с.л. брашно
200 гр. кисело мляко
сол

2 с.л. масло +  1 ч.л. джоджен

Приготвяне:

В тенджера на котлона сложете литър вода и ориз. Варете до готовност. В друг съм смесете яйце, брашно и кисело мляко. Ако Ви се получи много гъста смес добавете малко вода. Получената смес сипете във врящата вода с ориз, добавете сол на вкус. Разбъркайте и варете още 10 мин, на слаб огън. През това време, в друг съд на котлона, разтопете масло и добавете джоджен. Махнете от котлона и сипете маслото в тенджерата с чорба.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/





















1 коментар:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...