неделя, 10 септември 2017 г.

Ореховки






Продукти:

2 белтъка
200 гр. захар
2 с.л. лимонов сок
200 гр. смлени орехи

За слепване:

125 гр. захар
2 жълтъка
70 гр. масло
1 пакетче ванилова захар

Приготвяне:

Разбийте белтъци със захар, поне 10 мин. През това време добавете прясно изцеден лимонов сок. Накрая добавете смлени орехи и разбъркайте само колкото да се съединят продуктите. С шприц или с малка лъжичка правете " камарки ", върху хартия с голимина, като монета от 1 лв. Ореховките сушете, в загряна фурна на 120 градуса, около 30-40 мин. През това време не отваряйте фурната! Готовите ореховки извадете и оставете да изстиват.
Смесете всички продукти за крема и разбийте с миксер. Охладените ореховки слепвайте, две по две.

Използвайте домашни, пресни яйца! Жълтъците със захарта, може предварително да разбиете на водна баня!
От дадената доза излизат, около 20 слепени ореховки.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/




















Няма коментари:

Публикуване на коментар