KARDINALSCHNITTE


Продукти:

9 яйца
150 гр.захар -70 гр.захар
2 с.л. царевично нишесте
кората на един лимон
ванилия на вкус
80 гр.брашно

Продукти за крема:

500 гр.течна сладкарска сметана
50 гр.пудра захар
втвърдител за сметана /може и без него/

3-4 С.Л. МАРМАЛАД ИЛИ СЛАДКО ЗА НАМАЗВАНЕ НА БЛАТА
ПУДРА ЗАХАР ЗА ДЕКОРАЦИЯ
ПЛОДОВЕ ЗА ДЕКОРАЦИЯ

Приготвяне на блата:

Разбиват се 7 белтъка на пухкав сняг като постепенно се добавят 150 гр захар и накрая 2 с.л. царевично нишесте. 
Второ разбиване е за жълтата смес на блата от : 2 яйца, 5 жълтъка, 70гр.захар, кората на 1 лимон, ванилия, 80 гр брашно. 
Всяка смес се сипва в шприц и се правят плътни линии върху хартия, сложена в тавата на фурната. Редуват се бяла смес, жълта смес като след всяко второ има разстояние /гледайте видеото/.
Пече се на 160 градуса за около 20 мин.

Приготвяне на крема:

Сметаната се разбива с 50 гр пудра захар. Ако имате втвърдител, добавете и него.
Взема се едната част от вече изстиналия блат. Върху него с пош, в две ленти се нанася мармалада. 
Изсипва се всичката сметанa, покрива се с другия блат и се посипва с пудра захар. Веднага се реже на парчета с широчина 2 см.

РЕЦЕПТАТА СЪМ ВЗАИМСТВАЛА ОТ ТУК-
http://www.ichkoche.at/video-kardinalschnitten-artikel-3438
http://www.ichkoche.at/kardinalschnitte-rezept-215350
Погледнете ще ви бъде от полза!!

ЗАПОВЯДАЙТЕ  В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/











1 коментар:

  1. Невероятно красив сладкиш, а сигурно и много вкусен.....Трябва ли да почива в хладилника преди поднасяне? Мога ли да го приготвя от предишния ден или отгоре цветните ивици ще се увлажнят от сметаната? Петя

    ОтговорИзтриване

Важно! Нов блог!

Нов линк към блога на Ваня Джорджевич

Блогът на Ваня Джорджевич -  svanya.blogspot.com "В моята кухня с мен Ваня Джорджевич"  svanya.blogspot.com e преместен на сл...