ТИКВЕНИК


продукти:

1.500кг.тиква/настъргана/
4 шепи грис/за тиквата/

кори за баница/14бр/

200гр.ситно нарязани орехи

продукти за намазване:

150мл.кисело мляко
200гр.захар
150мл.олио
1 бакпулвер
2 яйца
2бр.ванилова захар/ванилия/

още:

разтопено масло за напръскване на корите
пудра захар за посипване

приготвяне:

Настържете тиквата и я смесете с 4 шепи грис.
Направете си смес от кисело мляко,захар,олио,бакпулвер и 2 яйца,ванилия.
Вземете една кора и я попръскайте с няколко капки масло.В/у нея сложете втора кора.Нея я намажете с 4 с.л.от сместа/от сместа трябва да ви останат 3с.л.за намазване на рулата преди печене/.Посипете в/у кората обилно от настърганата тиква с грис,и поръсете с орехи.Навивате на руло и редите в тавата на фурната,застлана с хартия за печене и попръскана с олио.Готовите 7 рула намазвате леко с останалите 3с.л.от сместа.Нарежете на желаните от вас парчета.Печем на 180 градуса.След като изстине посипете с пудра захар.

























3 коментара:

  1. DNES NAPRAVIH TIKVENIKA VANIA - STRAHOTEN E , VSICHKI GO XARESAXA ! POZDRAVLENIA ZA RECEPTATA!

    ОтговорИзтриване
  2. Уникална вкусотия, който не я е правил, не знае какво изпуска. Благодаря ти Ваня за страхотната рецепта.
    Ядеш и ревеш.... страхотна!
    Поздрави от Деси Начева!

    ОтговорИзтриване
  3. Какви кори би препоръчала да се използват?Одринските подхядищи ли са?

    ОтговорИзтриване

Важно! Нов блог!

Нов линк към блога на Ваня Джорджевич

Блогът на Ваня Джорджевич -  svanya.blogspot.com "В моята кухня с мен Ваня Джорджевич"  svanya.blogspot.com e преместен на сл...