ИЧЛЕРИ


продукти за блата:

4 яйца
4с.л.захар
4с.л.брашно
1с.л.какао/равна/
1с.л.олио

продукти за крема:

8 белтъка
400гр.захар+160гр.захар
вода

за декорация:

150гр.шоколад
4с.л.олио

приготвяне на блата:

Разбийте жълтъците с 2с.л.захар и отделно белтъците с останалите 2с.л.захар.Към белтъците добавете разбитите жълтъци.Постепенно добавете към сместа и смесеното брашно с какао и олио.Готовата смес сипете в тава покрита с хартия/размажете я така.че да бъде един пръст дебела/ и печете на 180 градуса около 20 мин.Готовият блат оставете а изстине.Нарежете го на кръгове с помощта на чаша/10см./.

приготвяне на крема:

В малък съд на котлона сипете 400гр.захар и сипете в нея толкова вода колкото да се покрие захарта!След като сиропа почне да прави балончета намалете малко котлона.Оставете го да ври.
Разбийте 8 белтъка и 160гр.захар на пухкав сняг.
За да проверите дали е сиропа готов,вземете една вилица и я намокрете със студена вода.Веднага я топнете в сиропа и я извадете.Духнете в нея и ако се направи балон сиропа е готов.
Готовия сироп сипвате към разбитите белтъци  с не прекъснато бъркане с миксера.Продължете да бъркате с миксера поне още 10 мин.
Оставете крема леко да изстине.Напълнете си шприц с крема шприцайте в/у всяко изрязано кръгче блат.
Разтопете шоколад с 4с.л.олио на водна баня или 40 сек.в микровълнова и прилейте в/у ичлери.Оставете в хладилника да се стегнат и охладят.

Рецептата е от тук!


2 коментара:

  1. Ваня, прекрасни са тези ичлери!
    Копнах си рецептата, задължително ще се пробват.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване

Важно! Нов блог!

Нов линк към блога на Ваня Джорджевич

Блогът на Ваня Джорджевич -  svanya.blogspot.com "В моята кухня с мен Ваня Джорджевич"  svanya.blogspot.com e преместен на сл...