БАНИЧКА ДО БАНИЧКА


ПРОДУКТИ:

ПАКЕТ КОРИ/500 ГР./

200 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1 МАЯ/42 ГР./
1 Ч.Л.ЗАХАР
1 Ч.Л.СОЛ
150 МЛ.ОЛИО

ЗА ПЛЪНКА:

400 ГР.СИРЕНЕ
1 БЕЛТЪК

ОЩЕ:

1 ЖЪЛТЪК
2 С.Л.ОЛИО
2 С.Л.ПРЯСНО МЛЯКО

ПРИГОТВЯНЕ:

В ТОПЛОТО ПРЯСНО МЛЯКО ДОБАВЕТЕ МАЯ,СОЛ,ЗАХАР И ОЛИО.ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ОСТАВЕТЕ ЗА 15 МИН.
ВЗИМАТЕ ЕДНА КОРА НАМАЗВАТЕ Я СЪС СМЕСТА.В/У НЕЯ ВТОРА КОРА,И ТЯ СЕ НАМАЗВА.ТРЕТА И НЕЯ НАМАЗВАТЕ.В ЕДИНИЯ КРАЙ/НА КЪСАТА СТРАНА/СЛАГАТЕ ОТ НАПРАВЕНА ПЛЪНКАТА ОТ НАТРОШЕНО СИРЕНЕ С ЛЕКО РАЗБИТ БЕЛТЪК.
НАВИВАТЕ НА РУЛО,И РЕДИТЕ В ТАВА С ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ.ТАКА ВСЯКО СЛЕДВАЩО РУЛО ОТ ПО 3 КОРИ И ПЛЪНКА.
НАМАЗВАТЕ РУЛАТА С НАПРАВЕНА СМЕС ОТ ЖЪЛТЪК,ОЛИО И ПРЯСНО МЛЯКО.НАРЯЗВА СЕ НА ПАРЧЕТА.
ПЕЧЕМ НА 200 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.
ГОТОВИТЕ БАНИЧКИ ПОКРИЙТЕ С КЪРПА И ОСТАВЕТЕ ЗА 15 МИН.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1548596612047123/?notif_t=like














14 коментара:

  1. Може ли да се ползва суха мая?

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, направих ги и аз.Но на практика с два пакета кори и две яйца, за да мога да напълня тавата:) В пакета от 500гр има 15 листа и те стгат само за 5 рула.Иначе сместа с маята беше достатъчна за пакет от 500гр и пакет от 400гр.Стават чудни!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, днес опитах и аз рецептата. Станаха страхотни - съпругът ми остана очарован. Сместа за намазване на корите се оказа в повече и сложих жълтъка в останалата част и намазах обилно баничките преди да ги сложа във фурната. Сиренето също се оказа повече, отколкото е необходимо - мисля, че 200 грама са достатъчни.
    Благодаря за страхотната рецепта, Ваня!

    ОтговорИзтриване
  4. Ако може да се замени маята със суха, може ли да кажете какъв грамаж да използвам ? Благодаря Ви !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз ги направих със суха, защото нямах прясна мая. Сложих едно пакетче (мисля, че е 7 грама)

      Изтриване
  5. едно пакетче мая от 7 грама отговаря на половин кубче мая прясна ,умножава се сухата мая по 3 ...и обратно кубчето от прясна мая,което е 42 грама се дели на 3 и получавате колко суха мая да сложите
    .

    ОтговорИзтриване
  6. Направих ги и аз но за жалост ми станаха много сухи.Не знам къде сгреших? Използвах 1 пакет и половина кори фамилия Сместа е много и ми остана.Сиренето също е много за моя вкус !Ще опитам отново да ги направя !

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря много за рецвптата. Всички продукти са точни за пакет Фамилия 500 грама. И Честит Рожден Ден със закъснение да сте жива и здрава!

    ОтговорИзтриване
  8. Аз също пробвах рецептата днес но моите също станаха малко сухи но не и мазни Ползвах 1 пакет и 3 кори от другия пакет на ''Фамилия'' за да напълня тавата Ще добавя другия път 1 ч ч кисело мляко към сместа със сиренето и ще видим резултата

    ОтговорИзтриване
  9. Много вкусни банички, отлична рецепта,отново ще направя за семейството. Поздравления за поста.

    ОтговорИзтриване
  10. Здравейте! Искам да ви попитам каква е ролята на маята в тази рецепта? Вярвям, че са много вкусни, ще ги направя и аз и ще спазя рецептата, разбира се. Просто ми стана интересно, защо е толкова голямо количество маята. Ще се радвам да ми пишете! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Според мен използването на маята в сместа създава усещането за точена баница - точно такъв е ефектът, когато баницата се изпече. Количеството мая на пръв поглед е много, но резултатът показва, че е прецизно премерено. Единствено количеството на сиренето и олиото са в повече (по мое скромно мнение), поради което аз лично си ги редуцирам.

      Изтриване
  11. Баничките са супер,но сместа с маята остава повече от половината.Наложи се да правя със още един пакет кори 500гр.Правих със Одрински и сгъвах един лист на две,като и двата листа намазвах обилно и поръсвах със сирене.Успях да си усвоя сместта.

    ОтговорИзтриване

Важно! Нов блог!

Нов линк към блога на Ваня Джорджевич

Блогът на Ваня Джорджевич -  svanya.blogspot.com "В моята кухня с мен Ваня Джорджевич"  svanya.blogspot.com e преместен на сл...