ОБЪРНАТА ПИЦА С 4 ВИДА ГЪБИ






























ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:

350 ГР.БРАШНО
6 ГР.СУХА МАЯ
1 Ч.Л.СОЛ
1 Ч.Л.ЗАХАР
И ВОДА ЗА МЕКО ТЕСТО

ПЛЪНКА:

1 ГЛАВА ЛУК
1 СКИЛИДКА ЧЕСЪН
ПОДПРАВКИ
СОЛ
450 ГР.МИКС ГЪБИ
1 МОЦАРЕЛА
3 ЯЙЦА
50 ГР.КАШКАВАЛ

ОЩЕ:

1 ЖЪЛТЪК

ПРИГОТВЯНЕ:

ИЗПЪРЖВА СЕ СИТНО НАРЯЗАН ЛУК И СКИЛИДКА ЧЕСЪН.
ДОБАВЯТ СЕ СИТНО НАРЯЗАНИТЕ ГЪБИ И СЕ ПЪРЖИ ДО ИЗПАРЯВАНЕТО НА ВОДАТА КОЯТО ПУСКАТ ГЪБИТЕ.
ДОБАВЕТЕ СОЛ И ПОДПРАВКИ НА ВКУС.СЪД ПОДХОДЯЩ ЗА ПЕЧЕНЕ ДЪЛБОК 5-6 СМ.И ШИРОК 30 СМ.СЕ НАМАЗВА С МАСЛО.
СИПВТ СЕ ГЪБИТЕ И СЕ НАРЕЖДА НАРЯЗАНАТА НА ПАРЧЕТА МОЦАРЕЛА.
ЧУПЯТ СЕ 3 ЯЙЦА И СЕ ПОСИПВА С НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ ИЛИ КАШКАВАЛ НА ЛИСТОВЕ.
ПОКРИВА СЕ С ПРАЧЕ ТЕСТО КОЕТО СЕ ИЗРЯЗВА С 1 СМ.ПО-ГОЛЯМО ОТ ДИАГОНАЛА НА СЪДА В КОИТО ЩЕ ПЕЧЕМ.НАМАЗВА СЕ С ЖЪЛТЪК И СЕ ПЕЧЕ НА 200 ГРАДУСА.
ГОТОВАТА ПИЦА ОБРЪЩАМЕ В/У ЧИНИЯ,И ЛЕКО БУТВАМЕ С НОЖА КЛАИЩАТА НА ТЕСТОТО ДА СЕ ОДЛЕПИ ОТ СТЕНИТЕ НА СЪДА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
















2 коментара:

Важно! Нов блог!

Нов линк към блога на Ваня Джорджевич

Блогът на Ваня Джорджевич -  svanya.blogspot.com "В моята кухня с мен Ваня Джорджевич"  svanya.blogspot.com e преместен на сл...