ПАМУК КИФЛИ -2



ПРОДУКТИ:

300 М.Л.ТОПЛА ВОДА
1 МАЯ /42 ГР./
1 Ч.Л.ЗАХАР

150 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
150 МЛ.ОЛИО
950 ГР.БРАШНО /НЕ ПОВЕЧЕ/
1 Ч.Л.СОЛ

ОЩЕ:

ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
С 1 С.Л.ОЛИО

ПРИГОТВЯНЕ:

В ТОПЛАТА ВОДА РАЗТВОРЕТЕ МАЯТА.ДОБАВЕТЕ 1 Ч.Л.ЗАХАР И 1 С.Л.ОТ БРАШНОТО.
ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В СЪД ПРЕСЕЙТЕ БРАШНО.ДОБАВЕТЕ СОЛ И РАЗБЪРКАЙТЕ.
ДОБАВЕТЕ И КИСЕЛО МЛЯКО,ОЛИО,ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.
ОСТАВЕТЕ ГО ЗА 1 ЧАС ДА ВТАСА.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО ОФОРМЕТЕ НА ХУБАВИ ТОПЧЕТА ОТ 80 ГР.
ВСЯКО РАЗТОЧВАТЕ НА ЕЛИПСА.ОТ ЕДНАТА СТРАНА НАРЕЖЕТЕ НА ЛЕНТИ ОТ 1 СМ.,НО НЕ ДО КРАЯ.ОТ ДРУГАТА СТРАНА СЛОЖЕТЕ ПЛЪНКА ПО-ЖЕЛАНИЕ.ЗАПОЧВАТЕ ДА РУЛОВАТЕ ОТ СТРАНАТА НА ПЛЪНКАТА.РЕДИМ В ТАВА С ХАРТИЯ.
БЕЗ ДА ВТАСВАТ СЕ МАЖАТ С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ С 1 С.Л.ОЛИО.
ПЕЧЕМ НА 180 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1571095639797220/?notif_t=group_comment





















13 коментара:

  1. Ванче това са любимите кифлички на моето семейство , много са сполучливи .Препоръчвам ги горещо на всеки ! А който не ги е направил до сега много е изгубил . Благодаря от сърце за сполучливата рецепта !!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се,че ви харесват.Да Ви е сладко.

      Изтриване
  2. Ваня, моля за съвет. Направих тесто за памук погача по твоята рецепта, но ми остана от тестото и исках да попитам дали мога да го оставя за една нощ в хладилника и да направя нещо с него утре? И ако да, да чакам ли да втаса и тогава да го сложа в хладилника или да го прибера веднага? Благодаря предварително за отговора. Поздрави

    ОтговорИзтриване
  3. НЕКА ВТАСА И ГО ОСТАВЕТЕ В ХЛАДИЛНИКА.УТРЕ ЗА МЕКИЧКИ.

    ОтговорИзтриване
  4. А втасалото тесто трябва ли да се намеси пак или......

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз втасало тесто не примесвам.Директно точа колкото чудно да звучи.

      Изтриване
  5. Анонимен10 юни 2015 г., 0:44

    Здравейте!
    Направих кифлите, тестото беше супер меко, мн добре втаса и стана пухкаво като облаче. Но на другата сутрин, въпреки че кифлите бяха прибрани в торбичка, станаха доста твърди. На какво може да се дължи това?

    ОтговорИзтриване
  6. Колко броя кифли се получават?

    ОтговорИзтриване
  7. Ванче каквото и да кажа ще бъде малко за да изкажа моята благодарност за хубавата и сполучлива рецепта ,която стана хит в моето семейство !

    ОтговорИзтриване
  8. Zdraveite..imam suha maq na Dr.Iotker..tyk pishe edna maq kubche..az kolko gr ot suhata da sloja za da se ravni na kubcheto..blagodrq

    ОтговорИзтриване

Важно! Нов блог!

Нов линк към блога на Ваня Джорджевич

Блогът на Ваня Джорджевич -  svanya.blogspot.com "В моята кухня с мен Ваня Джорджевич"  svanya.blogspot.com e преместен на сл...