СОЛЕНКИ С ПАРЕНО ТЕСТО



ПРОДУКТИ:

250 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
80 ГР.МАСЛО
1 Ч.Л.СОЛ /РАВНА/
160 ГР.БРАШНО
3 ЯЙЦА
120 ГР.СИРЕНЕ

ОЩЕ:

1 ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
МИКС СЕМЕНА ЗА ПОРЪСВАНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

В тенджера се поставя да заври млякото с маслото и солта.
Добавя се брашното и  се бърка, докато сместа се отдели от стените на съда.
Отстранява се съда от котлона. Бърка се, докато тестото изстине. Прибавят се едно по
едно яйцата. След всяко се бърка, докато се поеме напълно от сместа. Добавя се
настъргано сиренето.
СМЕСТА СЕ СЛАГА В ЩПРИЦ И СЕ ШПРИЦОВАТ МАЛКИ РОЗИЧКИ В ТАВА С ХАРТИЯ.НАМАЗВАТ СЕ С РАЗБИТО ЯЙЦЕ,И СЕ ПОРЪСВАТ СЪС СЕМЕНА.ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА ДО НАСИТЕНО КАФЯВО.ИЗВАДЕТЕ ГИ ВЕДНАГА ОТ ФУРНАТА.
НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ИЗСТИВАТ ВЪВ ФУРНАТА.

ДА НЕ СЕ УПЛАШИТЕ ОТ ПАРЕНОТО ТЕСТО.СЛЕД ПЕЧЕНЕ НЕ СПАДАТ КАТО ЕКЛЕРИТЕ!

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА

https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1567779093462208/?notif_t=like


























РЕЦЕПТАТА Е ОТ ТУК:
https://favouriterecipess.wordpress.com/2012/06/26/%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE/

3 коментара:

  1. Чудни са, правя ги от години и днес ми ги напомнихте!

    ОтговорИзтриване
  2. Вкусни ли са и на другия ден или са най-добри за непосредствена консумация?

    ОтговорИзтриване

Важно! Нов блог!

Нов линк към блога на Ваня Джорджевич

Блогът на Ваня Джорджевич -  svanya.blogspot.com "В моята кухня с мен Ваня Джорджевич"  svanya.blogspot.com e преместен на сл...