ШОКО-МАСКАРПОНЕ ДЕСЕРТ




ПРОДУКТИ ЗА ШОКО КРЕМ:

200 МЛ.СЛАДКАРСКА СМЕТАНА
150 ГР.МЛЕЧЕН ШОКОЛАД
150 ГР.ШОКОЛАДОВИ БИСКВИТИ /ОТ ТУРСКИТЕ/
50 ГР.ОРЕХИ /ЛЕШНИЦИ,БАДЕМИ/

ПРОДУКТИ ЗА МАСКАРПОНЕ КРЕМ:

500 ГР.МАСКАРПОНЕ
200 ГР.ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА
2 ПАКЕТЧЕТА ВАНИЛОВА ЗАХАР
60 ГР.МЛЕЧЕН ШОКОЛАД

ПРИГОТВЯНЕ НА ШОКО КРЕМ:

НА БАВЕН ОГЪН СЛОЖЕТЕ ЗА СЕ ЗАГРЕЕ СМЕТАНА/БЕЗ ДА ЗАВИРА/.
ДОБАВЕТЕ НАЧУПЕН ШКОЛАД.БЪРКАЙТЕ ДА СЕ РАЗТОПИ,И МАХНЕТЕ ОТ ОГЪНЯ.
КЪМ СМЕСТА ДОБАВЕТЕ СМЛЕНИ ИЛИ НАТРОШЕНИ БИСКВИТИ И СМЛЕНИ ИЛИ НАРЯЗАНИ НА СИТНО ОРЕХИ.РАЗБЪРКАЙТЕ ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА ЕДНОРОДНА СМЕС.

ПРИГОТВЯНЕ НА МАСКАРПОНЕ КРЕМ:

РАЗБИЙТЕ МАСКАРПОНЕ СЪС ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА И ВАНИЛОВА ЗАХАР.ПРИБАВЕТЕ НАСТЪРГАН ШОКОЛАД НА ЕДРО.РАЗБЪРКАЙТЕ ДО ЕДНОРОДНА СМЕС.

В ЧАШКИ СЛАГАТЕ ПО-ЕДНА ЛЪЖИЦА МАСКАРПОНЕ КРЕМ,И ПО-ЕДНА ЛЪЖИЦА ОТ ШОКО КРЕМ.РЕДУВАЙТЕ ДО НАПЪЛВАНЕ НА ЧАШКИТЕ.
ОСТАВЕТЕ В ХЛАДИЛНИК ЗА 1 ЧАС ЛЕКО ДА СЕ ОХЛАДИ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


















2 коментара:

  1. Здравейте, очарована съм от десерта. Но в рецептата към маскарпонето се прибавя настърган шоколад. Следователно кремът се оцветява. А на снимката е абсолютно бял. Защо е така?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. От настърганият шоколад не може да се оцвети крема, като при разтопеният. Благодаря.

      Изтриване

Важно! Нов блог!

Нов линк към блога на Ваня Джорджевич

Блогът на Ваня Джорджевич -  svanya.blogspot.com "В моята кухня с мен Ваня Джорджевич"  svanya.blogspot.com e преместен на сл...