ВИЕНСКИ КРОАСАНИ




ПРОДУКТИ:

620 ГР.БРАШНО
350 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1/2 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
4 С.Л.ОЛИО
1 ПАКЕТЧЕ СУХА МАЯ /7 ГР./
1 ЯЙЦЕ
1/2 Ч.Л.СОЛ
1 Ч.Л.ЗАХАР

ОЩЕ:

250 ГР.МАСЛО
1 ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ

МАРМАЛАД
НУТЕЛА
СИРЕНЕ
И ДР.

ПРИГОТВЯНЕ:

В 100 МЛ.ОТ ТОПЛОТО ПРЯСНО МЛЯКО ДОБАВЕТЕ СУХА МАЯ,ЗАХАР И 1С.Л.БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,БАКПУЛВЕР,ОСТАНАЛОТО ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО,ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ,ОЛИО И ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.
БЕЗ ДА ВТАСВА ГО РАЗДЕЛЕТЕ НА 8 ЧАСТИ /135 ГР./,И ОФОРМЕТЕ ХУБАВИ ТОПЧЕТА.ВСЯКО РАЗТОЧВАТЕ НА МАЛКА КОРА ОКОЛО 20 СМ.
РЕДИТЕ ГИ ЕДНА В/У ДРУГА,КАТО М/У ВСЯКО СЛАГАТЕ МАСЛО НАРЯЗАНО НА ТЪНКИ ЛЮСПИ.НА ПОСЛЕДНОТО НЕ СЛАГАЙТЕ МАСЛО.РАЗТОЧЕТЕ ГОЛЯМА КОРА ТЪНКА 7-8 ММ.НАРЕЖЕТЕ НА ЖЕЛАНИТЕ ОТ ВАС ПАРЧЕТА.НАВИВАЙТЕ КРОАСАНИ С ПЛЪНКА ПО-ЖЕЛАНИЕ.РЕДЕТЕ ГИ В ТАВА С ХАРТИЯ.ОСТАВЕТЕ ГИ ДА ВТАСАТ.НАМАЖЕТЕ ГИ С РАЗБИТО ЯЙЦЕ,И ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1583068291933288/?notif_t=group_comment






































19 коментара:

  1. Тези кроасанчета изглеждат просто ...толкова пухкави.Ще ги направя съвсем скоро :) :) :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ваня,днес направих и тези твои кроасанчета-нямам думи за вида и вкуса им.Направих ги с кашкавал и станаха великолепни.
    Поредната перфектна рецепта!!!
    Поздрави Валентина.

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, днес направих кроасаните и станаха много вкусни :) Имам един въпрос - при печенето в тавата се отдели много масло и кроасаните станаха мазнички отдолу, имате ли идея защо се получи така?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това се получава, когато маслото не е качествено. Съжалявам.

      Изтриване
  4. Може би трябва да се сложат във загрята фурна. Даже на по-висока темп. В други рецепти дават 200°

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Защо сравнявате други рецепти с тази?

      Изтриване
  5. Ако се използва жива мая,какво е количеството

    ОтговорИзтриване
  6. Какво масло използвахте Вие

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз живея в Австрия така, че и да ви кажа няма да ви свърши работа. Потърсете съвет от познати, за качествена марка масло в Бг.

      Изтриване
  7. Моето масло също излезе не добро качество и аз искам да попитам затова ли останаха твърди или съм объркала друго?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нещо сте объркали, кроасаните не стават твърди.

      Изтриване
  8. Моля за отговор!

    ОтговорИзтриване
  9. Какво е времето за изпичане на кроасаните?

    ОтговорИзтриване
  10. Здравейте! Правила съм кроасаните и наистина стават чудесни!Искам да попитам ако се ползва пълнозърнесто брашно ще се получат ли и как ще се променят пропорциите? Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  11. Здравейте!Вече съм правила кроасаните и наистина стават чудесни!Бих искала да попитам как ще се променят пропорциите ако се ползва пълнозърнесто брашно? Благодаря!

    ОтговорИзтриване

Важно! Нов блог!

Нов линк към блога на Ваня Джорджевич

Блогът на Ваня Джорджевич -  svanya.blogspot.com "В моята кухня с мен Ваня Джорджевич"  svanya.blogspot.com e преместен на сл...