БОМБОЛОНИ





ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:

200 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
2 Ч.Л.СУХА МАЯ
100 ГР.МАСЛО
1 ЯЙЦЕ
2 ЖЪЛТЪКА
520 ГР.БРАШНО
ЩИПКА СОЛ
4 С.Л.ЗАХАР
1 С.Л.РАКИЯ

МОЖЕ ДА ДОБАВИТЕ В ТЕСТОТО ЛИМОНОВА КОРА,ВАНИЛИЯ

ОЩЕ:

ЗАХАР ЗА ОВАЛВАНЕ
ОЛИО ЗА ПЪРЖЕНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

В ТОПЛОТО ПРЯСНО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ МАЯТА С 1 С.Л.ЗАХАР
И 1 С.Л.БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ ЩИПКА СОЛ,ЗАХАР,РАЗТОПЕНО МАСЛО,ЛЕКО РАЗБИТИ ЯЙЦА И РАКИЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО/ЛЕПЛИВО ТЕСТО.ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ/.
ОСТАВЕТЕ ГО ЗА 1 ЧАС НА ТОПЛО ДА ВТАСА.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО БЕЗ ДА ПРЕМЕСВАТЕ РАЗТОЧЕТЕ /РАБОТЕТЕ С ПОВЕЧЕ БРАШНО,ЗАЩО ТЕСТОТО ЛЕПИ/ НА КОРА ДЕБЕЛА 1,5 СМ..ВАДЕТЕ С МАЛКА ЧАША /3 СМ/КРЪГОВЕ.ОСТАВЕТЕ ГИ ТАКА ДОКАТО ЗАГРЕЙТЕ ОЛИОТО.ПЪРЖЕТЕ ДО ЗЛАТИСТО ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ.ТОПЛИ СЕ ОВАЛВАТ В ЗАХАР.
ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ПЪЛНЯТ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ОСТРО БРАШНО,НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА В БЪЛГАРИЯ,ИЛИ ПОНЕ АЗ НЕ ГО НАМЕРИХ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/























2 коментара:

  1. Изглеждат много меки и вкусни. Подходящи за перфектната закуска.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Направих бомболините, изглеждат прекрасно обаче отвътре не са изпържени както трябва

    ОтговорИзтриване

Важно! Нов блог!

Нов линк към блога на Ваня Джорджевич

Блогът на Ваня Джорджевич -  svanya.blogspot.com "В моята кухня с мен Ваня Джорджевич"  svanya.blogspot.com e преместен на сл...