МНОГОЛИСТНИ МИЛИНКИ




ПРОДУКТИ:

500 ГР.БРАШНО
25 ГР.МАЯ
1 С.Л.СОЛ
280 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
50 МЛ.ОЛИО
1 Ч.Л.ЗАХАР

ЗА ПЛЪНКА:

350 ГР.СИРЕНЕ
100 ГР.МАСЛО

ЗА НАМАЗВАНЕ:

2 С.Л.ОТ ПЛЪНКАТА
1 ЯЙЦЕ
100 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО

СУСАМ ЗА ПОРЪСВАНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

В ТОПЛОТО ПРЯСНО МЛЯКО НАТРОШЕТЕ МАЯТА СЪС ЗАХАР И 1 С.Л.БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,ОЛИО И ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО И ГО ОСТАВЕТЕ 20 МИН.ДА СИ ПОЧИНЕ.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ СИ НАПРАВЕТЕ СМЕСТА ЗА НАМАЗВАНЕ,КАТО НАТРОШИТЕ МНОГО НА СИТНО СИРЕНЕ И ДОБАВИТЕ КЪМ НЕГО МНОГО МЕКО МАСЛО.РАЗБЪРКАЙТЕ.
РАЗТОЧЕТЕ ТЕСТОТО /БЕЗ ДА ГО ПРИМЕСВАТЕ/ НА ПРАВОЪГЪЛНА КОРА.НА ПОЛОВИНАТА НА ТЕСТОТО НАМАЖЕТЕ 1/2 ОТ ПЛЪНКАТА /ОСТАВЕТЕ СИ 2 С.Л.ОТ ПЛЪНКАТА ЗА НАМАЗВАНЕ/.ПОХЛУПЕТЕ НАМАЗАНА ЧАСТ НА ТЕСТОТО С НЕ НАМАЗАНАТА.СЕГА С ОСТАНАЛАТА ПЛЪНКА НАМАЖЕТЕ ПОЛУЧЕНАТА КОРА И ОТНОВО ПОХЛУПЕТЕ.СГЪНАТОТО ТЕСТО РАЗТОЧВАТЕ НА ПРАВОЪГЪЛНА КОРА.НАРЕЖЕТЕ НА ПАРЧЕТА ДЪЛГИ 30 СМ.НА 2 ,5 СМ.ВСЯКО ПАРЧЕ ПРЕГЪНЕТЕ НА ДВЕ И УСУЧЕТЕ.РЕДЕТЕ В ТАВА С ХАРТИЯ ЕДНО ДО ДРУГО ИЛИ С РАЗСТОЯНИЕ ЕДНО ОТ ДРУГО.ОСТАВЕТЕ ГИ ЛЕКО ДА ВТАСАТ.НАМАЖЕТЕ СЪС СМЕС ОТ ЯЙЦЕ,КИСЕЛО МЛЯКО И 2 С.Л.ОТ ПЛЪНКАТА,КОЯТО СТЕ ОТДЕЛИЛИ.ПО ЖЕЛАНИЕ ПОРЪСЕТЕ СЪС СУСАМ И ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/





























9 коментара:

  1. Чудесно и лесно! Добре описано! Отлични снимки! Благодаря!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Ваня,влюбих се във вкуса им.Чудни са.
    Продължавай да твориш/ това си е кулинарно творчество/
    със сърце и желание.

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,не знам защо така се е получило. Рецептата е много точна. Потърсете грешката във вас. Правена е многократно не само от мен.

      Изтриване
  4. Невероятно сполучлива,страхотна рецепта!Правя ги за пореден път и отново ще кажа-Ваня,благодаря!

    ОтговорИзтриване
  5. Невероятни милинки!Вкуса е нещо уникално!Благодаря ви,за рецептите,които споделяте!Всичко,което съм изпробвала е винаги сполучливо и с уникален вкус!Благодаря ви,отново! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Мария Гочева27 октомври 2016 г., 5:17

    Рецептите Ви са точни и неустоими, благодаря Ви. Един въпрос, някъде писахте на колко жива мая съответства суха, моля още веднъж да го споделите.

    ОтговорИзтриване
  7. Определено ще ги пробвам. Благодаря за рецептите Ви, страхотни са :-)

    ОтговорИзтриване

Важно! Нов блог!

Нов линк към блога на Ваня Джорджевич

Блогът на Ваня Джорджевич -  svanya.blogspot.com "В моята кухня с мен Ваня Джорджевич"  svanya.blogspot.com e преместен на сл...