СИРОПИРАНА КОКОСОВА БАНИЦА




ПРОДУКТИ:

300 ГР.КОРИ ЗА БАНИЦА

4 ЯЙЦА
200 ГР.ЗАХАР
250 МЛ.ОЛИО
250 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
1 БАКПУЛВЕР /15,5 ГР./
250 ГР.КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ
50 ГР.СТАФИДИ /АЗ НЯМАХ/

ЗА СИРОП:

250 МЛ.ВОДА
250 ГР.ЗАХАР /АЗ НАМАЛИХ КОЛИЧЕСТВОТО И СЛОЖИХ 150 ГР./

ПРИГОТВЯНЕ:

РАЗБИЙТЕ  С МИКСЕР 4 ЯЙЦА  СЪС ЗАХАР.ДОБАВЕТЕ ПРОДУКТИТЕ В СЛЕДНИЯ РЕД:ОЛИО,КИСЕЛО МЛЯКО,БАКПУЛВЕР.СЛЕД ВСЯКО ДОБАВЯНЕ РАЗБЪРКВАТЕ.
КЪМ ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ДОБАВЕТЕ,НО БЕЗ МИКСЕР КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ И СТАФИДИ.
В СЪД ЗА ПЕЧЕНЕ НАМАЗАН С ОЛИО,СЛАГАМЕ ЕДНА КОРА И Я НАПРЪСКВАМЕ С ОЛИО.ОТ ОСТАНАЛИТЕ КОРИ ПРАВИМ "ПЛИСЕТА" И ГИ РЕДИМ ПО НАЧИНА НА СНИМКИТЕ ПО НА ДОЛУ.СЛЕД ТОВА СЛАГАМЕ М/У ВСЯКО "ПЛИСЕ" ПО 1 С.Л.ОТ ЯЙЧЕНАТА СМЕС.АКО ВИ ОСТАНЕ СМЕС СИПЕТЕ В/У БАНИЦАТА.ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА 10 МИН,СЛЕД ТОВА НАМАЛЕТЕ ФУРНАТА НА 180 ГРАДУСА И ПЕЧЕТЕ ДО ЗЛАТИСТО.
ТОПЛАТА БАНИЦА СЕ ЗАЛИВА С ГОРЕЩИЯ СИРОП.
СЛЕД ЗАВИРАНЕ НА ВОДА И ЗАХАР ВАРИМ ОКОЛО 2 МИН.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



















ИЗВОР-http://vrtaljica.blogspot.com.au/2012/03/kokos-baklava-gost-kuhar-darivanje.html

2 коментара:

  1. Super e bani4kata,no kakva e goleminata na tavata...koi nomer e...?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В момента не мога да ви отговоря,защото нямам под ръка от този вид съдове за еднократна употреба.

      Изтриване

Важно! Нов блог!

Нов линк към блога на Ваня Джорджевич

Блогът на Ваня Джорджевич -  svanya.blogspot.com "В моята кухня с мен Ваня Джорджевич"  svanya.blogspot.com e преместен на сл...