ДУНАПРЕН КИФЛИ




ПРОДУКТИ ЗА 20 БРОЯ:

1.100-1.200 КГ.БРАШНО
1 МАЯ 42 ГР.
1 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР /10 ГР./
1 Ч.Л.СОЛ
2 Ч.Л.ЗАХАР
100 МЛ.ОЛИО
1 ЯЙЦЕ
250 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
250 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
200 МЛ.ГАЗИРАНА ВОДА

ОЩЕ:

ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
СУСАМ
МАРМАЛАД
СИРНЕ
 И ДР.

ПРИГОТВЯНЕ:

В ПОЛОВИНАТА ОТ ТОПЛОТО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ МАЯТА СЪС ЗАХАР И 2 С.Л.ОТ БРАШНОТО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ПРЕСЯТО БРАШНО 1 КГ.ДОБАВЕТЕ СОЛ,БАКПУЛВЕР,ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ,ОСТАНАЛОТО ПРЯСНО МЛЯКО,КИСЕЛО МЛЯКО,ГАЗИРАНА ВОДА,ОЛИО И ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО И ПРИ НУЖДА ДОБАВЯЙТЕ ОТ ОСТАНАЛОТО БРАШНО.НЕ ПРАВЕТЕ ТВЪРДО ТЕСТО,ЗА ДА СТАНАТ "ДУНАПРЕНЕНИ КИФЛИ".ОСТАВЕТЕ ТЕСТОТО ДА ВТАСА.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗДЕЛЕТЕ НА 20 ЧАСТИ /ВСЯКА 90 ГР./.ОФОРЕТЕ ТОПЧЕТА.
ВСЯКО ТОПЧЕ РАЗТОЧЕТЕ ПРОДЪЛГОВАТО,КАТО НА СНИМКИТЕ.СЛОЖЕТЕ ПЛЪНКА ПО ЖЕЛАНИЕ И ЗАВИЙТЕ НА РУЛО.АКО ИЗПОЛЗВАТЕ МАРМАЛАД РАЗМАЖЕТЕ КАКТО АЗ НА СНИМКАТА,А НЕ САМО В НАЧАЛОТО ЗА ДА ИМАТЕ М/У ВСЯКО НАВИВАНЕ МАРМАЛАД.ПОГЛЕДНЕТЕ И В ГОТОВ ВИД КАК ИЗГЛЕЖДА.НАВИТИТЕ КИФЛИ РЕДЕТЕ В ТАВАТА НА ФУРНАТА С ХАРТИЯ,ЕДНА ДО ДРУГА С МИЛИМЕТЪР,ДВА РАЗСТОЯНИЕ ЕДНА ОТ ДРУГА.ОСТАВЕТЕ ГИ ЛЕКО ДА ВТАСАТ.НАМАЖЕТЕ С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ И ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
 https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

































1 коментар:

  1. Много добра рецепта, получиха се 20 прекрасни, пуккави кифли.

    ОтговорИзтриване

Важно! Нов блог!

Нов линк към блога на Ваня Джорджевич

Блогът на Ваня Джорджевич -  svanya.blogspot.com "В моята кухня с мен Ваня Джорджевич"  svanya.blogspot.com e преместен на сл...