Бисквитена торта с грис и кокос





ПРОДУКТИ:

1 Л.ПРЯСНО МЛЯКО
200 ГР.ЗАХАР
200 ГР.ГРИС
200 ГР.КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР

100 ГР.БИСКВИТИ /КАКАОВИ/

ПРОДУКТИ ЗА ШОКОЛАДОВА ЗАЛИВКА:

125 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
80 ГР.ЗАХАР
3 С.Л.КАКАО
1 С.Л.ЦАРЕВИЧНО НИШЕСТЕ /РАВНА/
50 ГР.МАСЛО

ПРИГОТВЯНЕ:

ФОРМА ЗА КЕКС ОБВИЙТЕ В СТРЕЧ ФОЛИО.
СЛОЖЕТЕ ПРЯСНО МЛЯКО НА КОТЛОНА.ДОБАВЕТЕ ЗАХАР,КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ,ВАНИЛОВА ЗАХАР И ГРИС.ВАРЕТЕ ДО СГЪСТЯВАНЕ НА КРЕМА /2-3 МИН/.МАХНЕТЕ ОТ КОТЛОНА И СИПЕТЕ КРЕМА В КЕКСОВАТА ФОРМА.В КРЕМА РЕДЕТЕ БИСКВИТИТЕ ВЕРТИКАЛНО.ОСТАВЕТЕ ДА СЕ СТЕГНЕ /В ТОВА ХЛАДНО ВРЕМЕ СЕ ОХЛАДИ И СТЕГНА ЗА ОКОЛО 30 МИН./.ИЗВАДЕТЕ ОТ ФОРМАТА И ОТСТРАНЕТЕ ФОЛИОТО.
ЗАЛЕЙТЕ ТОРТАТА С ПРЕДВАРИТЕЛНО НАПРАВЕНА /ОЩЕ ТОПЛА/ШОКОЛАДОВА ГЛАЗУРА.
СМЕСЕТЕ В СЪД НА КОТЛОНА ПРЯСНО МЛЯКО,ЗАХАР,КАКАО,НИШЕСТЕ.БЪРКАЙТЕ ДО ЗАВИРАНЕ.МАХНЕТЕ ОТ ОГЪНЯ И ДОБАВЕТЕ БУЧКА МАСЛО.СЛЕД РАЗТОПЯВАНЕ НА МАСЛОТО ЗАЛЕЙТЕ ТОРТАТА.

СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ,КАТО ПРАВЯ ТАЗИ ТОРТА ЩЕ ЗАМЕНЯ ЧАСТ ОТ ПРЯСНОТО МЛЯКО С 500 МЛ.СЛАДКАРСКА СМЕТАНА+500 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО ЗА ПО НАСИТЕН ВКУС.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/




















5 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Турската кухня е наистина уникална,а тази тяхна рецепта наистина си заслужава,добър избор Ваня

    ОтговорИзтриване

Важно! Нов блог!

Нов линк към блога на Ваня Джорджевич

Блогът на Ваня Джорджевич -  svanya.blogspot.com "В моята кухня с мен Ваня Джорджевич"  svanya.blogspot.com e преместен на сл...