събота, 23 януари 2016 г.

Гевреци




ПРОДУКТИ:

250 МЛ.ТОПЛА ВОДА
21 ГР.ПРЯСНА МАЯ ИЛИ 11 ГР.СУХА МАЯ
30 ГР.ЗАХАР
1 ЯЙЦЕ
100 МЛ.ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО
8 ГР.СОЛ
30 МЛ.ЗЕХТИН
ОКОЛО 700-750 ГР.БРАШНО ЗА МЕКО ТЕСТО

ОЩЕ:

СУСАМ
2 С.Л.МЕД
100 МЛ.ВОДА

ПРИГОТВЯНЕ:

РАЗТВОРЕТЕ МАЯТА В ТОПЛА ВОДА.БЕЗ ДА ШУПВА ДОБАВЕТЕ ЗАХАР,ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО,РАЗБИТО ЯЙЦЕ,ЗЕХТИН.ПОСТЕПЕННО ДОБАВЕТЕ БРАШНО СМЕСЕНО СЪС СОЛ ДО ЗАМЕСВАНЕ НА МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ТЕСТОТО 40 МИН.НА ТОПЛО.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО БЕЗ ДА ПРИМЕСВАТЕ РАЗДЕЛЕТЕ НА 12 ТОПЧЕТА ОТ 100 ГР.
ОТ ВСЯКО ПРАВИТЕ ФИТИЛИ ДЪЛГИ ОКОЛО 70 СМ.РАБОТЕТЕ БЕЗ БРАШНО ПРИ НАПРАВАТА НА ФИТИЛИТЕ.ТРЯБВА ДА ИМА ТРИЕНЕ М/У ПЛОТА И ТЕСТОТО,ЗА ДА СЕ ОФОРМИ ХУБАВ ФИТИЛ.СЪБИРАТЕ НА ДВЕ И УВИЙТЕ ДВАТА ФИТИЛА ЕДИН ОКОЛО ДРУГ.СЪЕДИНЕТЕ ДВАТА КРАЯ,КАТО ПРИТИСНЕТЕ ДА СЕ ЗАЛЕПЯТ ДА НЕ СЕ РАЗТВОРИ ПРИ ПЕЧЕНЕ.ОФОРМЕН ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ ТОПИ В СМЕС ОТ МЕД И ВОДА И ОВАЛВА ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ В СУСАМ.АЗ ПРЕДВАРИТЕЛНО СЪМ ЗАПЕКЛА СУСАМА В СУХ ТИГАН ДО ЗЛАТИСТО.СТАВАТ ПО ВКУСНИ.РЕДЕТЕ В ТАВА С ХАРТИЯ.ПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА НА 200 ГРАДУСА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

АКО ИСКАТЕ ДА СЕ СВЪРЖИТЕ С МЕН
djordjevic.vanya@gmail.com




















1 коментар:

  1. Моля ви,може ли да уточним. Количеството на сухата мая не се ли умножава по три, за да се получи количеството на прясна мая в дадена рецепта ? От Вашият голям опит, откривате ли разлика в крайният резултат при ползване на едната или другата мая ? Благодаря Ви !

    ОтговорИзтриване