вторник, 23 февруари 2016 г.

Сочен сладкиш от старите тефтери.




Продукти:

5 яйца
300 гр.захар
200 гр.кисело мляко
170 мл.олио
270 гр.брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилова захар

Още:

400 гр.вишни /свежи,замразени или от компот /без костилки и добре изцедени/
пудра захар за поръсване

Приготвяне:

Включете фурната на 200 градуса.
Отделете белтъци от жълтъци. Разбийте белтъците на сняг с постепенно добавяне на захар.
Добавете и жълтъците един по един /от тук нататък  без миксер/.Разбъркайте и добавете олио,кисело мляко,ванилова захар и смесено брашно с бакпулвер. Получената смес сипете в тава 22-32 см.,намазана с олио и посипана с брашно. Върху сместа наредете плодовете и леко с върха на ножа ги натискайте да влязат в нея. Печете в загряната фурна на 200 градуса,но намалете на 180 градуса и печете до готовност.

С домашни яйца сладкиша има хубав жълтеникав цвят!

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/





















извор Кулинарика

3 коментара:

  1. Леле изглежда супер...баба ми правеше такъв навремето. Браво за рецептата!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотен!Всички много го одобриха!Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване