Плодова пита






Продукти за блата:

3 яйца
3 с.л.захар
1 пакетче ванилова захар
70 гр.брашно
1/2 пакетче бакпулвер

Блата не се сиропира.Той се напоява от крема.

Продукти за крема:

1 л.прясно мляко
4 пакетчета пудинг ванилия /всяко 40 гр./
8 с.л.захар
2 пакетчета ванилова захар
250 гр.заквасена сметана
125 гр.меко масло

Още:

300 гр.ягоди
1 бр.банан
3 бр.мандарини
3 бр.киви

2 пакетчета желираща смес за торти.




Приготвяне на блата:

Включете фурната на 180 градуса.
Разбийте яйца,захар и ванилова захар до побеляване. Към получената смес добавете пресято брашно с бакпулвер. Разбъркайте без миксер. Сместа сипете във форма за торта 27-18 см.,намазана с олио. Печете в загряна фурна 15 мин. Оставете блата да изстива.

Приготвяне на крема:

Докато се пече блата направете крема. Сложете 700 мл.прясно мляко на котлона. В останалите 300 мл.прясно мляко разтворете пудинг,захар,ванилова захар. След завиране на млякото добавете разтворения пудинг и варете само до завиране на крема. Веднага в крема добавете заквасена сметана. Оставете крема да изстива. Разбърквате от време на време да не хване коричка. Към охладения крем добавете меко масло и разбийте с миксер до получаване на пухкав крем.

В/у охладения блат сипете цялото количество крем. Оставете в хладилник докато подготвите плодовете.

Нарежете плодовете върху кухненска салфетка.Направете желиращата смес по описание на опаковката.
Наредете плодовете върху крема. Сипвайте желираща смес с лъжица. Старайте се всеки плод да покриете с нея. Охладете плодовата пита в хладилник за няколко часа или  най-добре през ноща.

Ако желаете може да ползвате два блата!

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Ако искате да се свържите с мен.
djordjevic.vanya@gmail.com

























Авторска рецепта!

2 коментара:

  1. Има ли значение дали е желираща смес или желатин?

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, и аз бих искала да попитам желиращата смес за торти различна ли е от желатина и има ли я в България? Много ми допадна рецептата и с удоволствие ще си приготвя тази сладост!

    ОтговорИзтриване

Важно! Нов блог!

Нов линк към блога на Ваня Джорджевич

Блогът на Ваня Джорджевич -  svanya.blogspot.com "В моята кухня с мен Ваня Джорджевич"  svanya.blogspot.com e преместен на сл...