Слепени сладки.






Продукти:

250 гр. меко масло
2 яйца
200 гр. захар
кората на 1 лимон
сока на 1/2 лимон
1 пакетче бакпулвер
500-550 гр. брашно

Още:

мармалад
течен шоколад
пудра захар

Приготвяне:

В съд смесете меко масло, яйца, захар, кората на лимон, сока на половин лимон и разбъркайте с миксер, само колкото да се съединят продуктите. Добавете брашно смесено с бакпулвер и замесете много меко тесто. Оставете го в хладилник 30 мин.
Върху плот поръсен с брашно се разточва тънко тестото 0,3 см.. Изрязват се форми по ваш избор. Редят се в тава с хартия за печене. Изрязаното тесто отново се примесва и се разточва. За по лесно разделете тестото на две. Работете  с едната част, а другата сложете в хладилника.Печем в загряна фурна на 200 градуса, около 7-8 мин., трябва да останат бели.
Охладените сладки по желание слепвайте с мармалад или течен шоколад. Горната част на сладките се поръсва с пудра захар през цедка, преди слепване.

Сладките може да послужат, като основа за  декорация с фондан, захарни глазури и други.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

























4 коментара:

  1. Ваня,захар или пудра захар? Искам да направя коледни сладкий , украсени с фондан и естественно първо при теб търся рецепта.Моля те за отговор!
    Весели празници!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За тестото се използва кристална захар. Поздрав.

      Изтриване
  2. Станаха страхотни! Благодаря

    ОтговорИзтриване

Важно! Нов блог!

Нов линк към блога на Ваня Джорджевич

Блогът на Ваня Джорджевич -  svanya.blogspot.com "В моята кухня с мен Ваня Джорджевич"  svanya.blogspot.com e преместен на сл...