неделя, 25 септември 2016 г.

" Ледена торта "







Продукти за блат:

6 яйца
6 с.л. захар
1 пакетче ванилова захар
3 с.л. олио
2 с.л. какао
150 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер

За крем:

1.100 л. прясно мляко
3 пакетчета ванилов пудинг /всяко 40 гр./
2 пакетчета ванилов захар
10 с.л захар /равни/
1 с.л. нишесте /с връх/

200 гр. меко масло+1 пакетче ванилова захар

Още:

100 гр. захар+200 мл. вода

150 гр. шоколад за готвене+3 с.л. олио

Приготвяне:

Разбийте яйца със захар и ванилова захар. Добавете олио и смесено брашно с какао и бакпулвер. Получената смес сипете във форма за торта 22-24 см.,на дъното с хартия за печене и стени намазани с масло. Печете блата в загряна фурна на 180 градуса около 20 мин. Готовият блат оставете да изстива.
Докато печете блата направете сиропа за сиропиране и крема за тортата.
Сложете на котлона захар и вода. Варете 5 мин. след завиране. Оставете да изстива.
Сложете на котлона 900 мл. прясно мляко. В останалите 200 мл. разтворете пудинг, нишесте, захар и ванилова захар. След завиране на прясното мляко изсипвате пудинговата смес и варете само до завиране. Готовият крем се покрива със стреч фолио и оставя да изстива. Охладеният крем се смесва с разбито масло с пакетче ванилова захар. Разбийте с миксер до получаване на пухкав крем.
Охладеният блат разрежете на 3 части.
Във формата за торта сложете една част от блата. Сиропира се с охладеният захарен сироп, като се използва четка за равномерно нанасяне. Добавете 1/3 от крема. Повторете още два пъти, до изчерпване на продуктите, като завършите с крем. Оставете тортата в хладилник да се стегне. Декорация по желание с разтопен шоколад с олио.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/






























4 коментара:

  1. Zdravei,Vanja!
    Imam edin vapros..kakva e proporziata zahar i vanilin vav vanilovata zahar,kojato polzva6?Tuk ne prodavat v magazinite...v Italia.
    BLAGODARJA predvaritelno :-:-)
    Tvoja fenka...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, не мога да ти кажа, аз я купувам в пакетчета. Може да ползваш и само ванилия или друга есенция по твой вкус. Поздрав.

      Изтриване
  2. Здравей Ваня
    Моя въпрос е ако нямам ванилов пудинг може ли домашен крем да използвам или ... твоя съвет ? Благодаря ти предварително

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз лично не съм пробвала, но крема трябва да има тази гъстота, за да може да се реже тортата.

      Изтриване

Сладкиш " Муцика "