сряда, 7 септември 2016 г.

Бонбони " Рафаело "






Продукти:

275 мл. кондензирано мляко
70 гр. сухо мляко
30 гр. меко масло
200 гр. кокосови стърготини

Още:

100 гр. кокосови стърготини за овалване
30 бр. печени и белени бадеми /лешници/

Приготвяне:

Смесете кондензирано мляко, сухо мляко и масло. Разбийте с миксер. Към получената смес добавете кокосови стърготини. Разбъркайте с ръка до получаване на еднородна смес. Оформяте с ръце малки топчета, като в средата на всяко слагате бадем. Всяко топче овалвате в кокосови стърготини. Редете в поднос, с хартиени капсули. Съхранявайте в хладилник.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
















извор-http://www.roxyskitchen.com/5licious-almond-coconut-candies-my-version-of-raffaello.html

8 коментара:

  1. Ваня,сухо мляко къде може да се купи ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Предполагам в големите супермаркети.

      Изтриване
  2. а защо на снимката ядките приличат на лешник

    ОтговорИзтриване
  3. Много оригинални бонбони. Ако имате фантазия ще можете да използвате рецептата и да я разнообразите. Аз бих прибавила в сместа бисквити, какао, цели плодчета от сладко... Вероятно и на вас сега ви хрумват някакви идеи да си направите бонбониера ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Много благодаря за сърахотната рецепта. Станаха невероятни:)

    ОтговорИзтриване
  5. Не ми се получиха добре бонбоните, самия смес стана много твърд, а не крехки и меки. Къде може да съм сгрешила?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако сте спазили точните мерки, няма как да се получи такава смес.

      Изтриване