петък, 21 юли 2017 г.

Карамелизиран сладкиш с праскови







Извинявам се за лошите снимки!

Продукти:

3 яйца
180 гр. захар
100мл. олио
250 гр. кисело мляко
230 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер
3 ванилии

Още:

3 бр. праскови  / ябълки, круши /

70 гр. захар
60 гр. масло

Приготвяне:

Разбийте яйца със захар до побеляване. Добавете олио, кисело мляко и смесено брашно с бакпулвер и ванилия. Получената смес оставете настрани.

Нарежете прасковите на полумесеци / 0,5 см. /.

Сложете на котлона тава 26 см., със захар. Бъркайте непрекъснато, докато се карамелизира. Добавете и масло / внимавайте образува се балончета/. След като се разтопи маслото, махнете от котлона. Внимателно наредете парченцата праскови, като започнете от външната страна на тавата, в кръг. Вторият ред леко да застъпва първият и няколко парченца в средата. Върху тях сипете кексовата сме. Странично ще излиза маслото, така трябва да бъде, за да не залепне по тава. Печете в загряна фурна на 180 градуса, около 25-30 мин. Готовият сладкиш, още топъл внимателно обърнете върху поднос.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/























5 коментара:

  1. Страхотна си Ваня.Предсавяш ни чудесни рецепти.Едно голямо Браво!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Ваня както винаги невероятна рецепта !

    ОтговорИзтриване
  3. Изглежда чудесно. А вместо масло може ли маргарин?

    ОтговорИзтриване
  4. Елена Рачева14 август 2017 г., 19:52

    За пореден път ти се доверих и никак не съжалявам - семейството е във възторг! Благодаря ти за точните рецепти и описание, за снимките да не говорим :). Бъди здрава и все така изобретателна!

    ОтговорИзтриване