събота, 12 август 2017 г.

Чушки с мляко по капански







Продукти:

8-10 бр. печени и обелени чушки
5-6 с.л. олио
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
600 мл. прясно мляко
сол на вкус

Приготвяне:

В подходящ съд на котлона се сипва олиото, след като се загрее се слага нарязаните чушки на по-едри парчета.Запържват се около 5-6 мин. Добавя се брашното и червения пипер и бъркаме енергично около 2 мин, наливаме прясното мляко и оставяме на тих огън да поври 5 мин. Сложете сол на вкус и махнете от котлона.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



















изворhttps://kulinari.b

1 коментар:

  1. Ваня,
    подобно ястие правят и по нашия край.Изпичаме пиперките с дръжките, леко посолени без брашно.Изпържваме ги леко и ги заливаме с прясно овче мляко или каймак . За 5 минути и са готови.Много вкусно ястие става.Ще пробвам и капанските, нарязани и с червен пипер.Чудесно и много лесно и вкусно.
    Поздрави и лека седмица !

    ОтговорИзтриване